Правосъдният министър Данаил Кирилов написа ироничен коментар за десанта на Христо Иванов на плажа в парк "Росенец", край "Летния Сарай", свързан с Доган, и го определи като "спектакъл". Ето какво публикува Кирилов във „Фейсбук“:

„СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността ... и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост.

Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната - напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната - и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий... Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително.

Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна - нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая “резиденция”, ако е на “почетния Председател”, да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън.
Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни, ама нейсе.

Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде“.

По-рано днес президентът съобщи, че охранителите, заснети да блъскат активисти на плажа в парк "Росенец", край "Летния Сарай" са служители на НСО. И до момента от НСО не потвърждаваха, че техни гардове са участвали в инцидента близо до хотелския комплекс, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Управляващите за момента не са реагирали официално на извънредното обръщение, направено от президента тази вечер. 

Пресаташето на ГЕРБ Никола Николов обаче реагира в социалните мрежи като изтъкна, че по закон Президентът на републиката осъществява общо ръководство и контрол върху дейността на Националната служба за охрана, а комисията, която определя охраняваните лица, се оглавява от началника на НСО.

Същите аргументи посочи и депутатът Маноил Манев и завърши с думите "Къде видяхте Изпълнителна власт и премиер да имат отношение към Националната служба за охрана".