Напрежение на зеленчуковата борса в Русе. От снощи са започнали проверки от страна на приходната агенция. Всички входове и изходи са блокирани, а производителите, които идват да продават продукцията си сутринта, предпочитат да се върнат обратно.

Снимка: btvnovinite.bg

Проверяващите са пристигнали снощи в 20 ч. и са отцепили достъпа на вход и изход. На контрол подлежи всеки автомобил, който иска да премине през блокадата.

Това изненада неприятно производителите, които сутринта дойдоха да продават стоката си. По информация на търговците се проверяват документи за произход на стоката, земеделски карти, касови апарати. Заради проверките борсата на практика е спряла работа, а производителите са притеснени.

Снимка: btvnovinite.bg

„Дойдох в 5 ч., те бяха тук. Не знам каква е целта на проверката, но търговията и без това е свита. Имам чувството, че идеята е да ни откажат нас, производителите - наемите се вдигат, осигуровките се вдигат, стоката е на стотинки. Хората нямат пари, това е цялата истина“, казва Петър, който отглежда зеленчуци от 20 години.

Снимка: btvnovinite.bg

Проверяващите отказаха коментар за акцията. Очаква се проверките на зеленчуковата борса в Русе да продължат и в следващите няколко дни.