През изминалите седмици държавните власти отчетоха наплив от желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. Откакто у нас действа изискването за зеленн сертификат, на ден се поставят средно около 20 хил. дози. 

Към обяд в събота своя ред пред пункта за имунизиране в подлеза на НДК чакаха десетки души. Сред тях беше и Пенка Турманова. 

„Реших да дойда да се ваксинирам, слагам си трета доза днес, за да покажем на младите. Те са толкова против, че не разбирам защо. Искам да направя една забележка – малко повече информация трябва да има отвън. Много обиколих, преди да дойда тук, не знаех откъде да мина. Ако отвън има повече информация, може би и други хора ще се сетят да дойдат“, каза тя.

Снимка: БГНЕС

Желащи да си сложат доза защита имаше и пред „Пирогов“, на опашката беше и политическият пиар Нидал Алгафари.

„Убеден съм, че трябва да се ваксинирам. Аз идвам за трета доза. Има всякакви мнения в социалните мрежи, по телевизионните канали, по радиата. Всякакви материали се излъчват. Човек трябва да има някакво вътрешно убеждение дали да се ваксинира или не. Моето вътрешно убеждение е, че трябва да се ваксинирам и че това ще помогне на всички“, каза той.

 

Снимка: БГНЕС

Анна Гарванска също дошла пред спешната болница, след като установила, че ваксинационният пункт във Военномедицинска академия не работи през уикенда: „Държа да бъда ваксинирана, вярвам във ваксините. Аз съм на преклонна възраст, на която съм в опасност. Смятам, че не греша”. 

Според Тодорка Михайлова актът на ваксинация представлява знак на отговорност към цялото общество: „Аз съм за бустерна доза, така че отдавна съм решила да се ваксинирам. Искам да запазя себе си и близките си. Силно вярвам на науката. Би трябвало всички да подходят отговорно, да разсъждават, и да си поставят ваксина“.

БГНЕС