71-годишната инженерка Анета Паскалева стана „Мисис баба” за 2018 г.

За нея годините никога не са били от значение. И все пак, за да участва в конкурс за красота на тези години на Анета ѝ бил нужен кураж. Получава го от 12-годишната си внучка. 

„Казвам: „Ани, аз първо съм вече на доста години, там се явяват жени на 45-46 години. Освен това имам много тежка работа, не мога да отделя време да се подготвя и да се представя както трябва”. И тя тогава малко се разсърди. След няколко месеца ми каза: „Бабо, ти защо се отказа да участваш на такъв конкурс? Ти нали си ме учила аз никога да не се отказвам?”, разказва Анета.

Снимка: btvnovinite.bg

Решава да се бори за първото място в надпреварата за най-красива баба и по друга причина.

„Винаги съм си казвала – защо така българката има по-ниско самочувствие? В момента, в който се пенсионира, започва да си гледа само внуците и сериалите, разговорите по пейките. Тези хора според мен престават да живеят. Исках да покажа, че може една жена на 70 години да гледа своите внуци, да работи и то не каква да е работа, а отговорна и въпреки това да изглежда добре, да ходи по изложби, по концерти, да поддържа контакт със своите близки”, казва носителката на титлата „Мисис баба”.

„Българката е прекрасна жена – и вътрешно, и външно! И не трябва да се оставя да бъде забравена”, категорична е Анета. 

Тя със сигурност не може да бъде забравена. Една от причините да изглежда така на 71 години открива в добрия си ген.

„Моята заслуга е, че съм успяла през всичките тези години да поддържам някаква мярка – за храна, за движение, не пуша, пия чашка – две алкохол. Просто един по-нормален, по-стегнат живот съм живяла. Много обичам да се движа, да се разхождам. От 15 години играя гимнастика всяка сутрин”, казва Анета, която признава, че често получава комплименти.

Снимка: btvnovinite.bg

„Но всяка жена трябва да знае докъде е комплимент и докъде е подигравка. Т.е. трябва да познава много добре себе си. Моята баба казваше: „Поглеждай се в огледалото, за да видиш себе си и да прецениш дали това, което хората ти казват е действително така”, посочва Анета.

Много е важно, когато някой ти направи комплимент, да го погледнеш в очите, отбелязва още тя. 

Освен да изглежда добре, „Мисис баба” вярва, че една жена, прехвърлила средната възраст, трябва да продължава да работи. 

„Това ми дава някакъв стимул за живот. Аз просто не мога да си представя, че трябва да остана вкъщи, да стана сутрин, да бъда цял ден по анцуг, да ходя само на кафе с моите приятелки, просто не мога да приема такъв живот”, категорична е Анета. 

Най-важното ѝ послание към всяка жена е да носи добротата в сърцето си. 

„Мен много ме е възпитавала моята баба. Тя казваше така: „Отвори сърцето си за доброта и обич. И го затвори за омраза и завист. Тогава то ще остане живо и ще те поддържа и теб жива”, подчертава Анета.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!