„Когато някой е решил да се продаде, няма значение дали е българин или циганин. Разликата е само една – че българинът е по-съвестен и като вземе парите, отива и гласува наистина за този, който му ги е дал“. Това каза лидерът на „Евророма“ Цветлин Кънчев в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Кога в България в последните 15 години е имало безплатен обяд по отношение на изборите?“ попита той.

Помолен да коментира социологически данни от екзит пол за ромския вот, гостът отговори: „Много ми е интересно как точно правят социологически анкети и анализи в циганските махали. Екзит пол в циганските махали не е имало, щях да съм първият, който щеше да знае, ако имаше“.

Снимка: bTV

„Вижте как стоят нещата – там, където ГЕРБ имат кметове, те си имат много стройна финансово-административна система, с която вземат над 70% от циганските гласове. Болшинството от тези хора работят в „Чистота“, в общината, те са зависими“, каза Кънчев и добави, че има доказателства.

Според него е абсурд БСП да е взела 26% от ромските гласове. „БСП взе много минимален вот“, увери той.

Данните, че ДПС са взели 25,4% от гласовете „категорично не са верни“, каза гостът и добави, че са забелязали „много интересни явления в чисто български населени места, където ДПС взема по 15 – 16%. Сигурно е имало мноооого силна агитация“.

Снимка: bTV

Кънчев обвини лидера на Корнелия Нинова, че в разбила левицата.

С нашите гласове левицата щеше да е незаобиколим фактор, каза той.

По думите му „на тези избори не спечели толкова ГЕРБ, колкото инстинктът за самосъхранение на българския народ, избирайки по-сигурното и по-предвидимото в лицето на Бойко Борисов“.

„Фалшивата усмивка на Корнелия Нинова плаши хората“, каза Кънчев и добави, че когато лъже, Нинова се усмихва и прави тик с главата.

„Не репликата за демокрацията отпрати хората към Борисов и ГЕРБ, а друга – че живее с 2500 лв. на месец. Искам да задам въпрос към нея – в колко борда участва нейният съпруг и какви пари получава от тях“, каза Кънчев.

Той самият обаче не отговори с колко пари живее, като просто каза: „Колкото си имам“.

Вижте целия разговор във видеото: