Чувстваме се страхотно, резултатът е видим, разликата е повече от два пъти поне по екзитполовете. Това каза в изборното студио на bTV Цветеслава Гълъбова, съпредседател на инициативния комитет на Румен Радев за президент.

Бойко Ноев от инициативния комитет на Румен Радев заяви, че не е удовлетворен от резултата и поради ниската избирателна активност ще трябва да се гласува и следващата неделя.

„Не виждам нещо по-негативно като кампания от това, което направи служебното правителство за тези 7 месеца, и това, което Бойко Рашков прави безпрецедентно всеки ден. Никога министри не са си позволявали такъв директен терор“, каза Евгений Михайлов от инициативния комитет на Анастас Герджиков за президент.

„Вярвам, че тази част от българските граждани, които днес не са излезли да гласуват, ще излязат следващата неделя. И искрени съжаления към БСП и към Корнелия Нинова, и към Христо Иванов и „Демократична България“ с това, че с подкрепата си за Румен Радев получиха удари от него“, добави той.

„В личната ни среща с Румен Радев в началото на септември той каза, че се гордее с хора като мен и с нещата, които ние правим, някъде някой лъже“, заяви проф. Николай Овчаров. Той допълни, че трябва да умиротворят нацията.