"Нека у вас да не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари".

С тези думи бившият втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов, учреди политическия си проект "Републиканци за България".

„Това, което наблюдаваме през последната една година, е липсата на ясен хоризонт за бъдещето на страната. Наблюдаваме и 80 дни протести, а това е негативна енергия, натрупвана през времето. В "Републиканци за България" ще затвърдим пътя ни към евроатлантическите ценности на страната", заяви Цветанов.

"Днес повече от всичко се нуждаем от политически проект, който да обединява всички, независимо от тяхната работа, раса или вярвания“, каза още той.

„В края на едно ефективно управление ще имаме ефективно електронно управление, с което да знаем, че всички българи ще могат да гласуват по електронен път – това е ключът към високата избирателна активност и премахването на страха, който вирее в определени райони", ангажира се Цветан Цветанов.

Той заяви, че е щастлив, че много българи са се върнали от чужбина и са станали част от „Републиканци за България“. Един от тях е генералният ни консул в Чикаго – Иван Анчев, чийто мандат е приключил преди няколко дни.

„Когато обсъждахме темата с устава на партията, много предложения дойдоха, но водещото бе този проект да не бъде лидерски на един човек, а да е подплатен с широк изпълнителен съвет, който да може, когато се обсъждат дадени въпроси, да сме получили обективен резултат от експертизите на специалистите", обясни още Цветанов.

Политическата партия ще се ръководи от председател, чийто мандат ще бъде 4-годишен, като той може да бъде повторен само веднъж.

„Сегашният парламент е изчерпал лимита на доверие. Ние подкрепяме исканията на демократичната общност в България за предсрочни избори. Подкрепяме исканията за оставка. Трябва да изградим ново доверие по места, защото без доверие няма как да се управлява. Партията е готова за преговори с всяка друга, която споделя ценностите й", заяви Цветан Цветанов.