Проблем с трафика в столицата в района на Сточна гара. Цистерна разля масло на пътното платно. Движението в района бе затруднено, а пътната настилка - опасна.

Тази нощ е получен сигнал за разлято масло в голям участък по ул. „Резбарска”, бул. „Данаил Николаев” и кръстовището на Сточна гара, каза за bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

Снимка: БГНЕС

Движението в участъка е било изцяло преустановено. На място са изпратени екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция”. Засегнатото трасе е опесъчено.

Повече от 50 души са работили на място. Разлято е около 8 т масло. Кметът на София призова шофьорите да бъдат внимателни, защото пясъкът все още е на място. Ще бъде събиран в рамките на днешния ден, а през нощта улиците ще бъдат измити.

Снимка: БГНЕС

Йорданка Фандъкова заяви, че ще сезира прокуратурата, защото е използван голям ресурс, за да може трасето да бъде почистено. На шофьора на камиона се съставят актове в Пето районно управление. 

Остава затруднено движението в дясната лента по бул. „Данаил Николов” в посока гара Подуяне. Имало е няколко леки катастрофи преди сигналът да бъде получен. Няма пострадали.