Държавата срещу нерегламентиран таксиметров превоз на пътници в София - ГД „Национална полиция“, Икономическа полиция, ИА „Автомобилна администрация“ и НАП проведоха съвместна акция. 

Обект на операцията са били шофьори, използващи мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници.

Проверките са били в района на Летище София и паркинг на голяма търговска верига, чрез използването на способ „таен клиент“.

„В единия случай беше установено, че водачът работи с личния си автомобил, а във втория – със служебен, собственост на частна фирма. Двамата шофьори не са издали платежни документи за предлаганата услуга и нямат лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане“, посочват от МВР.

Водачите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите. По случаите са образувани преписки. Операциите по контрол на нерегламентираните таксиметрови превози ще продължат.