Кръстосването на шпаги и размяната на остри реплики между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов беляза и четвъртата година на Радев на „Дондуков“ 2.

В началото на март властта отмени честванията на Шипка заради коронавируса в Европа, а държавният глава се обяви против.

„България направи принос в световната медицина. Успя да изолира два различни щама на коронавирус. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и всякакви мероприятия на открито в столицата са позволени. Щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията се отмениха“, обяви тогава президентът.

„Да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Като някоя дърта свекърва, ама от тези злобните, само ходи и върви след нас“, отговори му премиерът.

През лятото граждани излязоха на протест срещу правителството и главния прокурор, а държавният глава ги подкрепи.

„Не бъдете в никакъв случай агресивни към нашите братя и сестри, които са от другата страна. Те са там от принуда и от страх“, заяви Радев.

„Днес има два митинга. Това ли искаме? Така ли искаме да се обединим? Не сме заедно и затова не съм щастлив“, отговори му Борисов.

И снимките от жилището на премиера станаха повод за противопоставяне.

„Най-близкото му обкръжение ме сготвиха, по един, много, много елементарен начин, с една прекрасна госпожа, която дойде в мое отсъствие и нащрака всички тези работи“, обяви министър-председателят.

Скара ги и идеята на управляващите за нова Конституция. Остър тон провокираха и наближаващите парламентарни избори – кой от кого ще търси подкрепа за тях.

„Логично е партията на господин Пеевски да подкрепи Борисов за президентските избори. Те са, както знаете, ортаци в бизнеса и в политиката“, нападна Радев.

„Еми и аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа. Мога. Какво общо имам аз с Пеевски. Години сигурно не съм го виждал“, контрира Борисов.