Тежък инцидент в Перник. Двама работници са загинали след срутване на земна маса при изкопни работи за канализация в града. Затрупаните са били общо четирима.

Малко след 14:30 ч. голямо количество земна маса се е свлякло и е затрупало работниците. Предполага се, че двамата мъже са се задушили.

Другите двама по чудо са оцелели и са извадени. Транспортирани са в болницата в Перник. Те са в добро здравословно състояние и нямат наранявания, информираха лекарите. Ще бъдат оставени за 24-часово наблюдение. Единият работник е отишъл сам в лечебното заведение, а другият е докаран. 

Единият мъж е на 43 години, а другият – на 38. И двамата са от село Абланица, община Хаджидимово. Днес е бил първият им работен ден в Перник.

"Бърза реакция от фирмата изпълнител, от пожарна, от полиция. Извадиха двамата работници, за съжаление другите двама не са оцелели", каза пред bTV кметът на миньорския град Станислав Владимиров, който веднага пристигна на мястото на инцидента.

Той съобщи още, че вече тече разследване за причините за свличането на земната маса.

Служители на Инспекцията по труда са пристигнали на място, за да проверят дали изкопът е бил добре укрепен. Става въпрос за важен ремонт на водопреносната мрежа на Перник.

Екип на bTV Новините се опита да се свърже с фирмата, която отговаря за ремонта. Все още обаче те не могат да бъдат открити.