Четирима от петимата заподозрени, свързани с терористите, извършили атентата в Истанбул, остават в ареста.  Мерките се гледаха при закрити врата, заради поверителната информация. Общо петима души са с обвинения за каналджийство и трафик на хора и за подпомагана на терористични действия. Сред тях са трима молдовци и един сириец.
 
За тримата молдовци съдът твърди, че имат съпричастност само към обвинението за каналджийство и трафик на хора. Имало данни, че превозват мигранти от Одрин до България.
 
Относно сириеца Амран Абдулрами е установено, че е комуникирал през What's up с неустановени лица, за които се твърди, че са спомогнали преминаването на Билал Хасан - дясната ръка на атентаторката, за излизане от Турция и влизане в България.
 
Петият обвиняем е жена, която също не е българка, а заради влошено здравословно състояние, днес не бе поискано задържането и под стража.
Според съда е установено, че на 13 ноември няколко души са заминали за Турция с бус с тайници. Едининият от тайниците е бил на пода, а другият в подпокривното пространство. В тях са били натоварени 6 мъже и 4 жени. Непосредствено след тръгването от Одрин към България, две от жените са се скарали с мъж от тайника. Той е слязъл и се е качил автомобил с български номер. Твърди се, че това лице е именно Билал Хасан. Накъде е отпътувал и къде е в момента, е неясно.