Четирима народни представители от "Атака" напуснаха парламентарната група на "Обединени патриоти", но остават в парламента.

Те се присъединяват към останалите трима депутати - Сидеров, Шопов и Чуколов, които с гласовете на ВМРО и НФСБ бяха изключени от групата с мотива, че не ходят на работа.

Явор Нотев и колегите му Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова посочиха Валери Симеонов като един от виновниците за тяхното решение.

Попитан дали ще подкрепят правителството, Нотев каза, че това зависи от решенията и идеите на кабинета.

„Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни след завръщането на Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане, след месечни протести, прогонен от изпълнителната власт, сякаш тази сграда е приют за провалени политици”, заяви Явор Нотев.

„Естествено е, че не е приятно третата група да стане четвърта и то след ДПС. Мисля, че ние постъпихме колегиално, като изключихме от групата само хората, които не идваха на работа. С останалите четирима колеги работихме добре. След като такова е тяхното решение, ние го приемаме”, коментира Валери Симеонов.