Остават 4 дни до голямото пазаруване – Черния петък тази година е на 23 ноември. 

За модния блогър Антоанета Пепе модата е страст – пазарува целогодишно, но към намаленията за Черния петък обаче е скептична.   

„Живяла съм в Дания и там разликата е огромна. Телевизор за 2000 лева може да се купи за под 1000”, казва тя. „Цялото това нещо ме напряга.  Предпочитам да си купувам неща, които харесвам”, признава Антоанета.

Снимка: btvnovinite.bg

Според световно проучване около 40% от българите ще се включат в лудото пазаруване този петък. Търсачите на отстъпки са готови да похарчат средно 410 левa – предимно за дрехи, електроника и обувки.

Снимка: btvnovinite.bg

„Музиката, светлината, мощната реклама, думите – всичко това ни влияе много. Взимаме неща, които едва ли имаме нужда да купим, но го правим, защото сме в магията, в истерията, заразени от общия ентусиазъм”, посочва д-р Захарина Савова, поведенчески психолохог.

За да не олекнат сериозно джобовете ни, най-добре да изготвим предварителен списък с желани продукти. Експертите съветват също да не се доверяваме сляпо на посочения процент отстъпка. Ако сме решили да изхвърлим стария си сешоар, е добре да проследим неговата цена в различните търговски мрежи и онлайн. Така си гарантираме да попаднем на най-изгодната оферта. 

„Тогава много лесно потребителите биха могли да се ориентират каква е реалната цена и кое е истинското намаление”, заявява  Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите

На Черния петък  инспектори ще следят търговците за нарушения, а глобите са до 30 000 лева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!