Треска за пазаруване в петък вечер. Днес е кулминацията на обявените намаления, популярни като "Черен петък".

Денят на голямото пазаруване започна точно в 10 часа, а десетки посетители пристигат в търговските центрове в търсене на изгодни оферти. Потокът във втората част на деня обаче не е толкова голям, образуване на опашки и струпване на хора на едно място - няма

Търговците са категорични, че клиентите се подготвят за намаленията седмици по-рано.

Идват в магазините, оглеждат цени, сравняват с други магазини, гледат на сайта, питат за отстъпки и в момента кипи от хора.

Част от клиентите използват намаленията в днешния ден, за да купят коледни подаръци за близките си. Някои от тях обаче са недоволни, защото виждат злоупотреби.

Днес мерките за сигурност са увеличени, а всеки, който забележи подвеждане при обявените намаления, може да подаде сигнал към  Комисията за защита на потребителите. Глобите за нелоялните търговци могат да достигнат до 30 000 лева.

Очакванията на служителите в моловете бяха около 19 часа да има повече струпвания на хора, предупрежденията към хората бяха да шофират внимателно около търговските центрове. Големи опашки около търговските центрове обаче така и не се образуваха.

Намаления на повечето места ще има и през следващите дни.

По темата работиха Антония Яворова и Антон Златков.