Председателят на Комисията за предотвратяване на конфликта на интереси и отнемане на незаконно придобито имущество Сотир Цацаров изненадващо напуска поста си до 1 март, потвърдиха от офиса му пред bTV.

Цацаров е обяснил, че до 1 март е длъжен да внесе годишния отчет на комисията в парламента. От своя страна, антикорупционната комисия в Народното събрание е длъжна да го изслуша и да се изкаже по доклада

Бившият главен прокурор Цацаров оглави КПКОНПИ на 11 декември 2019 г., той довърши мандата на предишния председател Пламен Георгиев. Пълният мандат на шеф на Антикорупционната комисия е шест години.

В КПКОНПИ Цацаров ще бъде запомнен с поредица от запори на дружества и парични суми, както и на имоти на Цветан Цветанов, Васил Божков и Иво Прокопиев. Напоследък няколко кметове и в София, и извън столицата бяха дадени на прокуратурата от Цацаров за извършени престъпления за обществени поръчки с градския транспорт.

Седем години преди това, Цацаров беше обвинител номер едно. Той предаде предаде поста на Иван Гешев на 19 декември 2019 година.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!