16-годишно момче е пострадало на спортна площадка в к-с „Изгрев“ в Бургас от батут. Има счупена ключица, без други сериозни наранявания. Жена от същия район е с порезни рани от счупени стъкла. Две жени от Поморие са приети в УМБАЛ с ниска асторация в следствие на инцидент в басейн в града, съобщават от община Бургас. 

Готовността на областния управител в Бургас Мария Нейкова остава за свикване на областен Кризисен щаб при промяна на обстановката и влошаване на обстоятелствата. 

Нейкова е в постоянна връзка с кметовете на най-засегнатите общини от бурята, връхлетяла днес. В постоянна координация е и с регионалните дирекции на ПБЗН, МВР, ОПУ и др.

Снимка: Десислава Генева

Най-тежко остава положението в Поморие, където пътните артерии са блокирани от паднали дървета и падналите големи количества дъжд, електричеството е прекъснато. Кметът на Поморие Иван Алексиев свика Кризисния щаб за предприемане на спешни действия за нормализиране на обстановката.

В останалите общини положението е по-спокойно, въпреки че има паднали дървета и на изолирани по-малки населени места електричеството е било прекъснато.

Снимка: Десислава Генева

Обстановката в областта започва да се нормализира и към настоящия момент няма основание да се свиква областен Кризисен щаб. 

Компетентните органи продължават непрекъсната работа по отстраняване на нанесените щети до нормализиране на обстановката в Бургаска област. Много доброволци също са се включили в подпомагане на аварийните служби.

Няма тежко пострадали хора от връхлетялата по-рано днес буря в Бургаско.

В областния дежурен център са постъпили сигнали за десетина яхти в Поморие, които са били отнесени от бурята навътре в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец.

Организирана е веднага спасителна акция от Спасителния кризисен център-Варна. Катер „Спасител-2“, позициониран в Бургас, се е отправил на мястото на инцидента, но хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре.

Има сигнал за семейство, блокирано на остров "Св. Иван", което отишло там на разходка. Вече са в безопасност.

В Областния дежурен център са подадени над 70 сигнала за паднали дървета в Бургас и останалите общини, както и информация за други по-дребни инциденти.

Трима рибари от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от силните пориви на вятъра, но са били извадени на брега в добро състояние.

Има населени места в общините с прекъснато електрозахранване.

Компетентните органи продължават непрекъсната работа по отстраняване на нанесените щети до нормализиране на обстановката в Бургаска област. Много доброволци също са се включили в подпомагане на аварийните служби.