Специално обзорно актуално предаване, посветено на всичко важно за разрастващата се епидемия от коронавирус, ще излъчи bTV този четвъртък, веднага след централната емисия на bTV Новините

“Кризата COVID-19: Всичко, което трябва да знаете” е част от програмните промени на медията в следствие от извънредното положение. Предаването е израз на мисията на редакцията с най-голямо доверие в България да продължи да бъде първостепенният източник на навременна, достоверна и полезна информация за милионите си зрители, радиослушатели и онлайн потребители.

В рамките на предаването, началникът на оперативния щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски ще отговаря на въпросите на Антон Хекимян, свързани с мерките, които държавата въвежда, срещу разпространението на заразата от коронавирус.

Важните теми, които касаят бизнеса и икономиката в ситуация на криза, ще бъдат насочени към министър Владислав Горанов, а министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще даде информация за облекченията, които администрацията предвижда за гражданите.

Специално за зрителите на bTV, пулмологът д-р Александър Симидчиев ще разясни специфичните особености при разпространението на COVID-19 и как да предпазим себе си и околните, а изпълнителният директор на Александровска болница - проф. д-р Костадин Ангелов, ще даде полезна информация за това какви грижи се полагат за заразените в условията на болнична и домашна карантина.

Сред гостите на специалното предаване “Кризата COVID-19: Всичко, което трябва да знаете” са и психологът Ани Владимирова и епидемиологът Мира Кожухарова, които ще дадат полезни съвети за грижата, която хората трябва да полагат за психичното си здраве и имунитета си в настоящата извънредна ситуация.

В изпълнение на своята мисия да служи на обществото, като предоставя безпристрастна и достоверна информация, bTV поставя за свой основен приоритет отразяването на всичко важно относно разпространението на COVID-19 в България и по света.

В съответствие с препоръките на властите, медията се ангажира проактивно и с призив към гражданите #ОстанетеСиВкъщи, както и със специална рубрика #ГероитеНаДеня в чест на хората на първа линия, които рискуват здравето си, за да имаме всичко, от което се нуждаем, в кризата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!