Бизнес Видео Подкаст“ е най-новият проект в дигиталното портфолио на bTV Media Group. Той стартира днес, 17 май 2022 г., на специализирания уебсайт businessnovinite.bg. В обособената рубрика на бизнес сайта всяка седмица ще бъдат представени видео разговори с водещи експерти, бизнесмени, анализатори, политици, представители на държавни институции и популярни личности.

В „Бизнес Видео Подкаст“ ще видим хората, които могат да споделят ценна информация за широката аудитория как да взима решения, свързани с управлението на бизнеса и финансите, както и по-специализирани данни за икономиката, представени на достъпен език.

Водещи на подкаста са главният редактор Спас Стамболски и Живка Попатанасова, която се присъедини към екипа на businessnovinite.bg. В него ще представят заедно със своя гост всичко, което трябва да знаем за личните финанси, инвестиции, пазара, актуалните тенденции, ще разкриват историята зад успеха на госта си и ще предоставят полезна информация за собствениците на бизнес.

 „Бизнес Видео Подкаст“ е нова форма на комуникация с нашата аудитория, чрез която искаме да представим сухата според някои материя по достъпен и разбираем начин, да говорим на езика на бизнеса и да бъдем полезни на хората, които приемат личните си финанси като нещо повече от начин да покриват разходите си“, каза Спас Стамболски преди първото издание на подкаста.

Гост в пилотния епизод на „Бизнес Видео Подкаст“ е Христо Борисов. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на първия български "еднорог". „Payhawk“, която е собственост на Борисов и съдружниците му Бойко Караджов и Константин Дженгозов, стана една от най-бързо развиващите се финтех компании в Европа. Компания еднорог е фирма, обикновено стартъп в технологичния сектор, която е увеличила стойността си до  1 млрд. долара. В света има само няколкостотин такива компании, като българската фирма отговаря на всички условия да бъде в подобна класация. 

„Наскоро се връщам от пътуване до Барселона и Париж. Във френската столица вече заработи и местният ни офис. До края на годината планираме да увеличим броя на служителите на 420 като само допреди няколко месеца смятахме те да не надхвърлят 300. Ако ще правим първично публично предлагане ще търсим фондови пазари в чужбина“, каза Борисов. В подкаста той разказва и за това как се продължава след като чуеш над 60 пъти „не“ от различни инвеститори и как се е родила идеята за това какви продукти да предлага Payhawk. Цялото видео може да гледате ТУК.

Нов епизод на „Бизнес Видео Подкаст“ очаквайте всеки вторник на сайта businessnovinite.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!