Депутатите от групата на "БСП лява България" ще изтеглят предложенията си по законопроекта за държавния бюджет за 2017 г. Това обяви пред журналисти в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че от БСП ще реализират предложенията си, когато спечелят парламентарни избори и управляват държавата. "Тогава ще си провеждаме тези политики. Сега да приемат този бюджет, който е внесло правителството", коментира тя.

Нинова заяви, че депутатите от БСП ще бъдат в пленарната зала при обсъждането на бюджета за следващата година. "Ще си кажем позициите по бюджета на правителството, ще участваме в обсъждането, при гласуването няма да го подкрепим", заяви тя.

По думите й проектобюджетът е изготвен преди изборите и е отговорност на екипа на Бойко Борисов. Както чухме и днес в зала от Патриотичния фронт, те имат мнозинство, ГЕРБ, РБ и ПФ да си го приемат този бюджет, коментира Нинова.

Нинова подчерта, че БСП няма да предлага служебни министри в бъдещия служебен кабинет. "Не е наша работа. Има си в момента президент, да си поеме отговорността", коментира тя.