От волята на президента Румен Радев зависи дали ще има още една седмица да се актуализира бюджетът. Това заяви Александър Симов от БСП преди Националния съвет на партията. 

Според него е по-правилно да върнат мандата. „Готов съм да чуя и други мнения, защото в настоящата ситуация няма правилно или грешно решение“, добави социалистът, цитиран от БГНЕС. 

Той каза още, че до момента не са обсъждали име за кандидат-премиер, но смята, че има достойни хора за този пост. „Няма да номинираме партийна фигура. В сегашната ситуация това няма да свърши работа. Трябва да номинираме някой надпартиен", добави Симов. 

По думите му „партиите на протеста“ са саботирали преговорите и са показали, че не искат да има управление и тяхното поведение трябва да бъде осъдено. 

Снимка: БГНЕС

„Ние сме на финала на един логичен завършек След като човек, който няма как да обедини хората в собствената си партия направи опит да обединява партиите в обществото и финалът е ясен. Проблемът е основно в Нинова. Дори преговарящите казаха, че те нямат проблем с БСП, а с основния преговарящ, коментира Кирил Добрев. 

Снимка: БГНЕС

По думите му, ако се следва политическата логика, партията трябва да номинира за министър-председател Корнелия Нинова или да върне мандата. „Ако органът декларира, че тя е подходяща за министър-председател, а тя се готви за това от 6 години, следователно трябва да поеме тази отговорност“, добави той каза още, че сметката за всички „упражнения“ ще бъдат платени от партията.

Кристина Сидорова посочи, че актуализацията на бюджета е важна и трябва да се случи, но тъй като нямат подкрепа от партиите на протеста и според нея е логично да върнат мандата.