БСП предлага на партии и неправителствени организации да се обединят за провеждане на честни избори, съобщи на пресконференция председателят на партията Корнелия Нинова.

Лидерът на българските социалисти обяви, че от БСП пристъпват и към конкретни действия като този четвъртък и петък последователно ще се проведат разговори с по десет извънпарламентарни партии и неправителствени организации за обсъждане на общи действия при провеждането на изборите.

"След като приключим разговорите с тези партии и неправителствените организации, решихме да поканим Мая Манолова, Слави Трифонов и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори. Поканата е да обединим усилия и да гарантираме на българските граждани, че всеки глас ще бъде зачетен", заяви Корнелия Нинова. 

"Като най-голямата опозиционна партия каним всички, които искат смяна на модела на управление на разговори, за да се организираме за провеждане на честен вот, да успокоим българските граждани, че гласът им няма да бъде откраднат, че има смисъл да гласуват и че ще имат гаранти за това. Освен това предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване“, посочи тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!