БСП напусна пленарната зала след скандал в парламента. Още рано сутринта лидерът на партията Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни как точно ще се случат социално-икономическите мерки, как парите ще стигнат до хората и няма да попаднат в „джобовете на обкръжението ви“.

"Министър-председателят да дойде и да не говори пред парламента за мазнинки, това може да го казва на улицата, тук да дойде с числа – какво е изпълнението на бюджета, какви са прогнозите до края на годината, от къде идват тези два милиарда, как ще бъдат компенсирани, и да дебатираме как тези пари ще стигнат до хората", призова Нинова.

От ГЕРБ казаха, че ще уведомят премиера за желанието на опозицията. Това обаче не успокои БСП.

Депутатът Георги Свиленски каза, че в скоро време парламентът излиза във ваканция.

„Няма да има парламент, а премиерът ще продължи да вози с джипа си и малкото останали неводени министри от него“, каза Свиленски.

И други червени депутати поискаха Борисов да дойде в пленарната зала и припомниха, че той не е присъствал и при промените в правителството.

„Г-н Бойко Борисов, откакто са протестите, за пореден път доказа, че е най-големият страхливец и с неадекватните си действия води България към катастрофа. Той трябва да е тук и да обясни как ще се премине през цялата тази ситуация и да спре да се крие като мишка в Министерския съвет“, заяви Стоян Мирчев от БСП.

Това накара председателят на парламента Цвета Караянчева да наложи санкция на Мирчев заради думите му и го помоли да освободи трибуната. Той обаче отказа да си тръгне, докато не дойде Борисов.

След кратко напрежение от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова призова да се запази авторитета на Народното събрание.

„Той се руши грубо, просташки от колеги, които от тази трибуна демонстрират поведение, което не подхожда на народни представители", заяви Дариткова.

В отговор от БСП иронично пожелахаприятна работа на управляващите и напуснаха пленарната зала.