„На тези първи разговори поставяме на масата само програмата. Търсим съгласие за политиките и законодателната рамка в следващите 6 месеца“

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на разговорите с независимите депутати, които се отделиха от „Има такъв народ“ (ИТН).

„БСП не търси фиктивен разговор, с който да се направи нереално използване на третия мандат. Българският народ очаква в настоящия момент да няма избори и ще направим всичко възможно, стига да няма непреодолими различия, макар и тези 6 гласа да не достигат и да не са необходими, ако имате подкрепата на ИТН, но смятаме, че са важни“, обяви Радостин Василев.

Той изрази скептицизъм към заявената диалогичност от страна на партията на Слави Трифонов.

„Предупреждаваме ви, че трябва да сте изключително внимателни в оценката за тяхното желание за работа, защото те можеха и трябваше да го покажат и по време на действащото правителство. Те не го показаха по време на реализацията на първия мандат. Надявам се да ги обедините под общи цели и политики и да оставим на втори план състава на Министерския съвет. Готови сме да обсъждаме всички сфери на управление“, допълни Василев.

Това е последната среща от последната среща на БСП от първия кръг от преговорите за съставяне на правителство с третия мандат.

Гледайте повече във видеото!