Продължава да расте броят на заразените с морбили. За последните 24 часа са регистрирани нови 5 случая и така болните в страната вече са 32-ма, съобщиха от здравното министерство. 

26 случая са съобщени от Регионалната здравна инспекция в Благоевград, 4 – от столичната РЗИ, и по 1 – от РЗИ София-област и РЗИ Хасково.

Днес в квартал „Христо Ботев” в столицата заработи мобилен кабинет за поставяне на ваксини срещу болестта.

В работното време на кабинета до 17 ч. следобед днес срещу морбили бяха имунизирани 9 души.

Той ще остане в квартала, докато е необходимо. Слухът за заразата плаши повечето жители на „Христо Ботев”. Много от родителите не пускат децата си на училище и детска градина.

Освен в мобилен кабинет, безплатни ваксини ще се поставят в още четири болници в София –  Първа, Втора, Четвърта и Пета болница. 

В случай че нямате спомен и данни за ваксина срещу вируса, може да си поставите такава. Тя няма да навреди дори човек вече да е бил имунизиран.

Бебе на 4 месеца от Симеоновград със съмнение за морбили е настанено в Инфекциозното отделение на хасковската болница, съобщи управителят ѝ д-р Георги Гелов. Точната диагноза ще стане ясна след излизане на резултатите от изпратените проби в Националния център по заразни и паразитни болести.

Здравното министерство апелира всички родители при установен пропуск в имунизационния статус на детето си сами да потърсят общопрактикуващия си лекар.