Броени часове остават до взривяването на един от символите на българския футбол. Централната трибуна на стадион "Георги Аспарухов" в София е вече натъпкана с 350 килограма експлозив. Часът на детонацията е 16,30 утре.

Експертите са категорични, че риск от щети няма да има дори за параклиса, който се намира в непосредствена близост до бомбите.

В колоните на Сектор "А" са поставени над 1000 заряда. Цялата експлозия утре ще трае малко повече от 5 секунди. Детонацията на трибуната ще бъде поетапна - на 10 серии. Експертите по взрива ще поставят полиетилен и мрежи, които ще оберат ударната вълна.

„Няма да е силно. Ще има звук, но няма да бъде голям. Няма проблеми за околните сгради, за живущите. Въобще да не се притесняват. Далеч са местата”, гарантира Евгени Хаджийски, който е управител на фирмата, която ще извърши взривяването.

Повечето жителите на квартал "Сухата река" не се страхуват от взрива. Около 50 униформени ще отцепят района около сектор "А". Хора няма да се допускат и в парка на стадиона.

„Ще има твърди парапети, ще има полицейско присъствие достатъчно, така че да не влезе някой, защото след ударната вълна може да има някакви последствия, ако са близо до взрива”, заяви Красимир Димитров от „Обществен ред и сигурност” към Столичната община.

За градския транспорт, който минава в отцепения район, са определени обходни маршрути. Забраната за движение обаче влиза в сила непосредствено преди взрива. След него ще има един облак, който ще се разпространи към пътното платно. Затова ще бъде спряно движението за около 15-20 минути.

Утрешният взрив поставя началото на изграждането на нов стадион на Левски. Първият етап трябва да приключи догодина. Все още не се знае дали съоръжението ще запази името си "Георги Аспарухов".