Семейството на Адриана Мустакичева – един от хората, които стоят зад успеха на гимнастичките ни на Олимпиадата в Рио, е сред онези, които се радват на нов живот след участието си в предаването „Бригада Нов дом”.

Адриана е хореограф на ансамбълa по художествена гимнастика, спечелил бронзов медал през 2016 г. Въпреки важната си роля за успеха на ансамбъла ни в Рио, Адриана и семейството ѝ живеят в недоимък и в жилище, което има нужда от основен ремонт, който не могат да си позволят.

Снимка: btvnovinite.bg

Липсата на ток, спуканите тръби и изгорената инсталация са само част от проблемите в общинското жилище, което обитава семейството.

Снимка: btvnovinite.bg

Mногото мухъл и течове ги принуждават да живеят само в една стая, която се превръща в спалня, кухня и хол.

Снимка: btvnovinite.bg

Години наред те не успявават да заделят  нужните средства за обновяване на дома си – допреди 7 месеца, когато бронзовите медалиски от Рио се свързват с Мария Силвестър с  молба да помогне на хореографката. 

Няколко месеца след големия ремонт целият живот на семейството на Адриана, Йордан и трите им деца се е променил. „Превърна се в една приказка. Всичко, което сме мечтали, се получи изведнъж накуп”, призна Адриана.

Само допреди няколко месеца петчленното семейство обитаваше само едната стая, днес всеки си има своя собствена.

„Всеки вкъщи вече си има лично пространство, а не като преди – набутани в една стая”, заяви синът Александър.
„Най-много ми харесва, че мога да се отделя поне за 5 минути и за повече време сама, със себе си и да си почета някоя книжка, да се занимавам с нещо спокойно”, допълва дъщерята Йоанна. Тя вече е поканила приятели, за да се похвали с обновеното жилище.

Снимка: btvnovinite.bg

За родителите им най-голямата промяна е друга.

„Може би най-много самочувствието на децата. Виждам, че са по-уверени, по-спокойни са. Вече виждат, че наистина може да се случат хубави неща”, подчерта Адриана.      
 
Доскоро мечтата на 19-годишната Йоанна беше да има своя собствена стая, а днес мечтае да стане журналист. „Когато отидох в нюзрума на bTV, усетих какво е да си истински журналист, представих си го. Това е мечта, която се надявам да се сбъдне”, обясни тя.

Семейството вече има и нов член – куче.