Някой от коалиционните партньори на „Продължаваме промяната“ е казал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е арестуван, за да може Кирил Петков да се хвали с това в предизборна кампания, каквато скоро ще има.

Това каза самият Борисов на брифинг на ГЕРБ по повод задържането му за 24 часа на 17 март.

По думите му при претърсването в дома му не са открити нито пари, нито кюлчета злато. Притеснявал се е да не му подхвърлят нещо.  

„След като нищо не е констатирано, кое е  неотложността, за да ме разкарвате като панаирджийска мечка. Да, след като пуснали по-рано прессъобщение да започнат да се събират хора. Обградиха къща. Аз го ударих на молба, да пуснат колата да излезе, за да ме арестуват. Да не стане бой в демократичната държава“, обяви Борисов.

Бившият премиер подозира също, че арестът може да е свързан с подкрепата, която ГЕРБ е обещала на Украйна по формата на военна помощ, ако се гласува от парламента.

„Нашата евроатлантическа линия е ясна, точна и непоколебима. За разлика от тази на Христовци разни, Атанасовци, които подкрепят коалиция, разбиват правовата държава, разбиват основните системи“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че „в момента имаме Хитлер“ и че ситуацията прилича на тази в Русия с Путин и Навални: „Важно е да им обясняваме защо са взели нови заеми. Важно е да обясняваме защо крадат газ. Важно е да им попречим да окрадат от житото… а, като си в ареста, това не можеш да го правиш“.

Според него целта на коалицията е „да се налапа“ и затова „на Христо Иванов се сцепи партията“. Според него Любомир Каримански (ИТН) и Андрей Гюров (БНБ) са неподходящи за гуверньори на БНБ: „Кой от кой по не става“ и трябва на официална среща да се дебатират качествата им, тъй като към момента за нито един от тях няма достатъчно подкрепа в пленарна зала. Борисов твърдо отказа да коментира твърденията на Васил Божков, като обясни, че му е забранено от неговия адвокат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!