Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече управляващите "подли и лицемерни". Това се случи на среща с активисти на ГЕРБ в Хасково.

В началото на изказването си той иронизира министъра на културата Атанас Атанасов по повод публикуван от него клип в социалните мрежи, който предизвика множество реакции.

"И да си пожелая да влезе някой в парламента и в Министерски съвет да направи тест за наркотици на управляващите и опозицията", коментира Борисов. 

Той коментира казуса с пътищата.

Благодарение на техните игрички вече гинат хора по пътищата – заради Кирил и Асен. „Тракия” е в окаяно състояние, а „Марица” тъне в боклуци – една година нищо не е пипано. Един метър не са направи, една лъжица асфалт не са изсипали една година", заяви Борисов.

Според лидера на ГЕРБ проблемите на това правителство са дошли много преди войната в Украйна и тя не е повод за оправдание.

"Трябва да се оставят да се сринат до край, имат много могъщи покровители, олигарси с много пари", заяви Борисов и заръча на депутатите от ГЕРБ да спрат с призивите за оставка, а да посочват на хората всяко едно нещо, което ще им бъде откраднато.

"Спирате с оставка. Консолидирайте се, действайте", заръча Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че най-големият грях на президента Румен Радев е, че е разделил народа, още със съставянето на първото служебно правителство.

В момента всичко минава през Румен Радев – той носи отговорност за това, което се е случило, посочи Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!