„Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща”. Това обяви премиерът Бойко Брисов по повод изказване на македонския му колега Зоран Заев, в което заявява, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

Македонският премиер каза това в телевизионно интервю няколко дни, след като отбелязаха заедно с Борисов годишнината от въстанието.

Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани, допълни българският премиер.

Бойко Борисов посети днес учебния полигон „Ново село” и присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „Платинен лъв” 2018.

Снимка: БГНЕС

Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим, заяви министър-председателят.

Снимка: БГНЕС

Премиерът напомни за проектите за кораби, за сухопътни машини и за подмяна на бойната ни авиация, за които трябват няколко милиарда. По думите му е важно да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО.

Снимка: БГНЕС

„С тази съвместна база ние даваме възможност не само на Балканите, а и на Черноморския регион, да води занятия, да се подготвя за възпиране, за отбрана, както и за различни други операции. Начинът на мислене – да се бием помежду си, се променя в общ начин на мислене – да знаем колко всеки един от нас е подготвен и заедно да изграждаме отбранителната система на Балканите и региона”, каза още Борисов.