„Вотът на недоверие, който възнамеряват да внесат от „Възраждане“ заради сектор „Енергетика“, няма да мине“, каза лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

„Не за друго, ние не трябва да лежим дълго на тази кълка, че хората ще търпят това до безкрай. Те приеха сглобката, защото видяха правосъдната реформа. В много други сфери направихме много неща в парламента. Но трябва все пак да защитим правото си да управляваме в сглобка, в некоалиция, с тези, с други министри, но да правим добри неща за хората“, добави той. 

Борисов заяви, че ГЕРБ няма да е партията, която ще свали това правителство. По думите му в момента има силно работеща законодателна власт.

„Правителството не бива да ни вкарва ту в зърнена, ту в енергийна криза. Ако работим добре, можем да изкараме и пълен мандат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

На въпрос каква е оценката му за финансовия министър, той припомни, че към момента са приели искането на Асен Василев да се отложи гледането на бюджета за след изборите, но отбеляза, че парите в държавата свършват. Бюджетът, който ще внесе, ще отговори на този въпрос, уточни лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов обясни, че има сектори, в които имената на министрите не се знаят. Според него причината е, че те не работят, че нищо не се е случило в цели сектори и като пример даде спорта. 

„В момента светът много бързо се развива, трябва да има ясен план какво отваряме, затваряме, какви са инвестициите, какво е финансовото положение на държавата. Планът за какво ни трябва – да се изхарчат пари за стари плащания в сферата на социалните политика или за нещо, което да отговори на името – растеж, преход. Аз не виждам министрите в много сфери да са моторите на този процес", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ напомни, че през март ще има ротация и ще се направи оценка на работата на министрите заедно с ПП-ДБ.

 "Ако има по-добър вариант, ще се отиде на него“, каза лидерът на ГЕРБ.