"Българският избирател категорично постави ГЕРБ на първо място и затова ние отговорно ще подходим при нашето предложението за съставяне на правителство. Ситуацията с пандемията остава тежка в света и ние действаме разумно", заяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

"Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те са страхуват от демокрацията. Един служебен кабинет има ролята да организира честни избори", каза още той.

По думите му проведените избори са били "прозрачни и добре организирани".

"Това е становището на международните наблюдатели от ОССЕ. Страховете, които се опитваха да наложат нашите опоненти, че ние ще опорочим вота или ще направим нещо незаконно и недопустимо, отново останаха една голяма лъжа", заяви Борисов.

По отношение на пандемията той информира, че в следващите два месеца очакваме допълнителните 2,7 милиона ваксини на "Пфайзер", които ще получим "благодарение на европейската солидарност".

„За съжаление, дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани“, посочи още премиерът. Според него това може донякъде да попречи на ваксинационния план в страната.

Борисов коментира, че поне засега хората са спокойни за ваксината на „Пфайзер“ и призова тя да се поставя максимално.

„Вече се говори за френски щам, много опасен. Подготвят се договори за 2022-2023 г., те са търговска тайна и няма да ги коментирам. Фактът, че Европейският съюз се готви за такива договори означава, че тази пандемията изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине“, каза още Бойко Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!