През последните години, България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци,  въпреки че плащаме 2,4 млрд. лв., за да сме действително държава в НАТО и действително да имаме изтребителна авиация.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред Младежката организация на ГЕРБ във Варна, цитиран от „Фокус”, Повод за коментара му стана докладът на Агенция „Мудис”, според който кредитният рейтинг на България се повишава от „стабилен“ на „положителен“.

Премиерът припомни положителните данни, които изнесоха наскоро и от Агенция „Фич“.

„Още има от „Фич“, но това беше само преди пет-шест дена – вече това е стара информация. Хубава. За техен ужас – на нашите противници, нощес, понеже в Америка излиза късно, излезе „Мудис“, които пък имат нахалството да повишат перспективата, което е още по-лошо, повишават перспективата на положителна. Какво си позволяват тези прогерберски световни кредитни агенции да говорят?“, запита министър-председателят.

Той отбеляза, че кредитната агенция акцентира върху подобряващите се фискални показатели и провеждащата се последователна и благоразумна политика. „Все едно с „Фич“ са си преписвали работата. Аз не знам как става“, добави още Борисов.