Парламентарната група на ГЕРБ остава твърдо на позицията, че ще подкрепи гласуването за предоставяне на военна помощ за Украйна. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов във Видин, където се срещна със съмишленици и симпатизанти.

С каквото трябва, ще помогнем на НАТО и нашите приятели в Украйна, потвърди лидерът на опозицията Бойко Борисов и се обърна към министъра на икономиката и индустрията, и лидер на БСП Корнелия Нинова.

"Госпожа Нинова… Аз я щадя, щадя, щадя. Ето, вчера гледам bTV - чудесно предаване направиха хората - и ги гледам самолетите с гаубици, с БТР-и, с военна техника – отиват, въртят се и кацат до границата с Украйна. Ама и децата знаят, че изнасяме оръжие. Тя отива след това и вика: "Ние оръжие? Стига бе! Той Борисов иска да изнасяме оръжие!" Представяте ли си наглост!“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов разкритикува Нинова и по отношение на социалната политика, като даде пример с цените на горивата. Сравни и цената на агнешкото месо в Гърция и България.

"25-30 лева в България е килото! Корнелия Нинова го направи толкова, Министерството на земеделието е при нея. Ето това е социално, готино", допълни Борисов.

Той продължава да е убеден, че БСП няма да напуснат коалицията.

"Ама, как ще напуснат. Кражбата така ги сплотява, че няма да паднат и правят сметка кой ще дойде след това – ГЕРБ ще дойде, няма кой. Само че на третата година, когато влезем в управление първото нещо, което ще заварим, са падежите на заемите", коментира Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза и лошото състояние на пътя до Видин.

"На всеки двайсет дни съм бил по трасето, сега спрях и ми се реве. Пътят е в отвратително състояние, една година не е кърпен, бе, ще се избиете, аз ги гледам тировете летят във въздуха. Една година промяна!", каза още Борисов.

На срещата в крайдунавския град присъства почти целия партиен актив.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!