Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува изпълнителната власт за високите цени на тока и газа, за инфлацията, плана за възстановяване и липсата на приет бюджет за 2022 година.

"Рекордните цени на тока и газа явно вече не са новина. Виждам, че има заигравка с думите, че по цял свят е така", отбеляза Борисов.

"Цената на тока при нас беше 80 лева. Сега е 4 пъти по-скъп. Ние предоговорихме с "Газпром" на 50% намаление. Все пак не забравяйте, че България е на първо място в Европа по наличие на шистов газ. Тази тема рано или късно трябва да бъде отворена", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Омръзна ми шефът на "Булгаргаз" и министърът на енергетиката да се дрънкат всеки ден и да изнасят търговски тайни от договорите", допълни той.

По време на среща в Силистра с актива на партията Бойко Борисов цитира доклад на БНБ, че чуждестранните инвестиции у нас са намалели наполовина в последната година. Според него в момента държавата е силно разделена, но пожела успех на Румен Радев през втория мандат.

"Приемам избора на българския народ и се съобразявам с него. Какво мисля за мандата на Радев е трудно да се каже, защото той премина в сянката на моя мандат. Ние направихме така, че в София да дефилират всички лидери в Европа и главния прокурор на САЩ. През тези години толкова много неща сме направили, а оценката дават хората. Единствения въпрос е как социолозите познаха неговия резултат с точност, но не и на парламентарния вот и рано или късно тази афера с машините ще излезе", заяви Борисов.

Борисов не пропусна и посещението на премиера в Скопие.

"Тази нощ за първи път спах спокойно, защото вчера разбрах, че вече братският народ на Северна Македония няма да напада България и няма да има териториални претенции“, заяви Борисов.

Бившият премиер допълни, че за първи път държавник по време на посещение там не е поставил цвете на паметника на Гоце Делчев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!