Демонстративно депутатите от ПГ на ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на речта на президента Румен Радев.

Депутатите бяха провокирани от думите на президента, че първият президентски мандат се е случил в драматично време, в което старият авторитарен модел е стигнал своя апогей.

"Гражданският бунт през 2020 г. срещу мафиотизацията на властта извади на повърхността факти и процеси, които тя премълчаваше. И на мен не ми е приятно, но предпочитам истината", каза Радев на депутатите от ГЕРБ.

В кулоарите на парламента от ГЕРБ заявиха пред журналисти, че са очаквали президентската реч да бъде визионерска и надпартийна и затова са напуснали. Вместо това обаче президентът отново е говорел за модели, чегъртане и мафия.

По думите на Десислава Атанасова държавният глава отново търси конфронтация с политическите партии. Тя апелира да се осмислят думите, които се изричат от най-високата трибуна в държавата ни.

"Ние представляваме нашите избиратели и колкото по-късно това бъде осъзнато от президентската институция, толкова по-зле. Ако сблъсъкът в обществото продължи между институциите, това не води до положителни резултати за никого", заяви Атанасова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!