Президентът Румен Радев явно знае кой ще е следващият главен прокурор и вече му поставя задачи – по този начин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред младежкия актив на партията в Пловдив думите на държавния глава от по-рано днес. Радев заяви, че единствените важни думи на Борисов са „тези, които ще каже пред следващия главен прокурор“.

„Откъде знаеш ти кой ще е главен прокурор, бе?! (…) Толкова неща мога да му кажа на новия главен прокурор за Радев и компания, че разговорът ще тръгне в друга посока!“, заяви гневно бившият премиер и изрази съжаление, че се стига до този сблъсък „вместо днес да кажем „Било каквото било“ и да си честитят взаимно празника с президента.

Всъщност Радев направи острия коментар, след като сутринта в социалните мрежи Борисов беше написал, че „обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос“.

Сред нещата, които Борисов би разказал на новия главен прокурор, е скандалът между Тошко Йорданов и Татяна Дончева за това предлагани ли са големи суми на депутати от ИТН. Според него трябва да бъдат отнети имунитетите на всички замесени и освен това е важно да се разбере кой е давал парите.

„Темата „Корупция“ се пренесе в най-висшите етажи в Народното събрание – там се купуват депутати и се правят правителства със суми от порядъка на половин милион (…) Откъде накъде ще плаши държавният глава най-голямата днес политическа партия в опозиция – вместо да се занимава как неговите партии раздават милиони в парламента – доказано“, заяви лидерът на ГЕРБ, който след това дообясни, че „доказано“ означава думите на сценариста и депутат от партията на Слави Трифонов.

Според него Радев е коментирал нуждата от диалог и съвместна работа, „след като видя корумпираните партии, които създаде, че не могат сами“ и отбеляза, че е правил правителство на малцинството (в 41 НС, когато 18 станали независими междувременно депутати декларираха принадлежност към ГЕРБ – б.р.) и в коалиция (в 43 НС и 44 НС, където също подкрепата за тогавашните управляващи по определени въпроси идваше и от отцепници от опозиционни групи – б.р.).

Запитан кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, Бойко Борисов отговори, че все още текат обсъждания, но парламентарната група има фаворит. „Много е важно да се задава въпросът ще гарантира ли (Радев) честни избори, не се ли отвори законът да се броят квитанциите и да се лицензира софтуерът след машината – флашките могат да се пипат като са при Бойко Рашков, ДАНС и Радев – ако това не се направи, те ще излъжат на изборите“, заяви Борисов.

Според него „народът ще се осъзнае“ и ГЕРБ пак ще имат над 1 млн. гласа на изборите: „Аз съм минал много пъти през това, тия, ветропоказателите веднага пак се обръщат, за четвърти път ме търсят“.