„Президентът Румен Радев изчете всичко друго, но не и позиция за задържането на Алексей Навални. Нашата позиция, евроатлантическата, е да бъде освободен“, каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в МОСВ, за което разбираме от официалната му „Фейсбук“ страница.

„С нищо не съм го засегнал, че да отговаря остро. Просто да каже позицията си. Най-висшата инстанция“, каза премиерът.

Той отново подчерта, че позицията на правителството е Алексей Навални незабавно да бъде освободен. „Да са задържани за политическа дейност не трябва да се допуска. Ако има престъпление вече е друг въпрос“, казва още премиерът.

По думите му подобни позиции няма да застрашат отношения ни с руската федерация.

„Не чух позицията на Радев и по изгонените руски дипломати“, отбеляза още премиерът.

„Когато той говори за Гебрев – със службите във Великобритания много работим по тази тема. И тези, които минаха тогава, са обявени за персона нон грата. И там сме свършили всичко“, каза още Борисов.

В националния координационен център към еко министерството премиерът разпореди да се направи списък с нерегламентираните сметища у нас.

„На много други места има такива нерегламентирани сметища. Да заделим едни пари да пратим да ги изчистят един път завинаги. Сега какво се получава - отиват изсипват и бягат“ коментира Борисов.

Премиерът се ангажира да се отпуснат средства за почистването на незаконните сметища, но настоя за сериозни санкции дори и на кметовете по места, които не упражняват достатъчен контрол.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!