През юли 2019 г. ще получим покана за чакалнята на еврозоната. Това заяви премиерът Бойко Борисов на бизнес форум, информира БГНЕС.

Той допълни, че очаква през лятото да приключи и мониторинга на ЕК върху България.

„Изпълнили сме абсолютно ангажиментите си към ЕС, стриктно спазваме и опазваме границите на ЕС. За Шенген не съм сигурен, защото има една или две държави, които са егоисти. Чисто егоистично тези държави пазят интереса на своите народи, затова и ние го отнасяме в случая България и Румъния. По море няма да са прави ако не ни пуснат, отбеляза още Борисов

Премиерът допълни, че благоприятната бизнес среда е изключително важно да има стабилни данъци и огромен фискален резерв, гарантиран чрез МВФ евро-лев. Той уточни и че външният дълг ще продължава да пада.

Относно брекзит Борисов заяви, че всички чакаме 12 април. „Колкото и да изглеждаме оптимисти, строят митници, назначават служители, подготвят се КПП-та и всички наши министерства се готвим за брекзит без договор. Последиците ще са много тежки за всички. Понеже Германия винаги плаща сметките, затова предполагам, че и канцлерът най-много се тревожи”, уточни Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!