В петък г-н Трифонов обясни колко "прозрачно и ясно" вървят преговорите. Те и сега няма да направят правителство. През май предупредих, че няма да има такова, докато диктаторът Радев не бъде преизбран.

Това заяви по време на общото събрание на Младежи ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

„Какво мнозинство им трябва повече от това, което имат в момента. Видно е, че си ходят на гости – и Мая Манолова, и Корнелия Нинова, и Христо Иванов. Само едно е възможно и то е, че президентските избори трябва да ги проведе служебният вътрешен министър и служебното правителство на Румен Радев“, добави той.

Той допълни, че в никой сектор служебното правителство не се справя успешно, а мерките са закъснели.

"Целта е да има още един мандат за президента Радев. Не им трябва актуализация за изборите, за тях има пари. Слагат отново напред пенсионерите, ние всеки месец давахме 106 млн. лв. на всички пенсионери, пък не се хвалихме. Само след 5-6 месеца парите ще свършат и трябва да се повишат данъците, за да има пари за пенсии и заплати. Когато залагаш дългосрочни мерки, трябва да кажеш кой ще е отговорен за събирането на парите – тогава някой ще си отиде за Канада, друг за Англия и пак някой ще трябва да се оправя", добави Борисов.

По думите му в момента за да не унищожават ваксини, ги пращат по хладилниците по РЗИ-тата. 

"Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша пак работата", завърши лидерът на ГЕРБ.