Нарочно не правят правителство, за да актуализират бюджета и да крадат. Някои казват, че сме партия на статуквото, всеки един изминал ден става ясно, че тези няма да направят правителство. Пълна лъжа и измама - организирано го правят, за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник.

"Най-важният политически закон на едно правителство, е бюджета. Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари", попита той.

Борисов допълни, че демокрацията е скъпа, но тя е и отговорност.

"За съжаление, това, което виждам след вчерашното интервю на Трифонов, не е това, за което трябва да му се търси отговорност. Напротив, заслужава адмирации за силата на духа – след операции всеки от нас е ходил с патерици", каза още той.

Борисов допълни, че не знае защо Нинова, като е взела мандат, се радва все едно ще управлява, след като трима политически лидери са казали, че няма да правят коалиция. 

"Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори само и само да спечели Радев", смята лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и че се учудва на определението "успешно служебно правителство", след като то има пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката.

"Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно", каза още Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!