Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на премиера Кирил Петков относно испанското разследване за „Барселонагейт“ и информацията, че негови снимки присъстват в доклад, предаден на МВР. Той определи тези данни като пореден опит да бъде дискредитиран. 

„Гледах министър-председателя Петков, който коментира въпросния доклад, защото е неясен начинът, по който определени медии го получават и какви слухове има в него, но той каза, че единственото общо с моето име е, че ме има на снимки. Аз съм се снимал много пъти в Испания“, коментира Борисов.

По думите му последните дни премиерът е говорил „нелицеприятни“ неща за управлението на правителството, защото са засекретили енергийната парламентарна комисия, а в сектора са източени милиони. 

„Ако беше прозрачно и ясно –нямаше да ги скрият, всичко щеше да е чисто. Едно време са казвали: „Като няма хляб, дайте им зрелища“. Сега искат да ме забъркат в някакъв скандал – нито съм имал къща в Барселона, нито имоти, нито ще имам. Живея в Банкя, там, където съм се родил, там, където влачеха ковчези“, коментира лидерът на ГЕРБ. 

Снимка: Ладислав Цветков

Според него се правят внушения: „Дори не ми дават възможност да си наема адвокат и да се защитавам. Какво да направя, че са ме сложили на снимка с някакъв футболист. Ако имат такъв доклад да го разсекретяват, да го проверяват и да доказват или да се извиняват“. 

Борисов припомни редица скандалите, в които е забъркано бившето управление, но което са се оказали лъжа. Лидерът на ГЕРБ отново изтъкна проблема с високата инфлация и цените на тока, критика беше отправена и към управлението на COVID кризата.