Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на мястото, на което ще бъде 7-ми реактор на АЕЦ Козлодуй.  И обеща, както и досега, 10% увеличение на заплатите в бюджетната сфера.  

Във вятър и проливен дъжд премиерът, заедно с финансовия и енергиен министър и придружени от синдикатите отидоха да видят къде  ще бъде седми блок на атомната централа Козлодуй. На място премиерът обеща и по-високи доходи от догодина. 

„Понеже 11 години всяко наше правителство, с всеки наш финансов министър, сме държали да е на излишък бюджета. Никой не може да ме обвини в предизборно харчене или каквото и да е било харчене.  Ние предвиждаме 10% повишение на доходите, така както е през всичките години. 360 млн. лв. за учителите, за да си завършим това, което сме обещали за 4-те години двойно увеличение на заплатите“, посочи Борисов. 

Догодина  минималната пенсия ще се повиши от 250 на 300 лв. Пенсиите между 300 и 369 лв. ще скочат с 10%, а всички  останали  - с 5 на сто. Максималната пенсия ще стане 1440 лв. без да се вдига максималния осигурителен праг. 

„За следващата година с проектобюджета сме предвидили ръст на разходите за пенсии в размер на 1 млрд. 825  млн. лв.“, обясни и финансовият министър Кирил Ананиев. 

Премиерът Бойко Борисов инспектира и строителството на  пътя Мездра-Ботевград. А този път към огледа се присъдени и регионалния министър Петя Аврамова. 

"Ако е било лесно, Петя, щяха да са го направили другите. Затова нашето работно място е по строежите и по реакторите, а другите  нека да приказват  и да хвърлят храна по улиците… Как се произвежда едно яйце, как се гледат кокошките, как се сваля планината...", коментира Борисов. 

Обходът на премиера завърши в Ботевград, за да види тамошните инфраструктурни проекти.