В разгара на здравната криза в Министерството на здравеопазването влизат още двама заместник-министри.

Със заповеди на министър-председателя в политическия кабинет на министъра на здравеопазването са назначени доц. Евгени Григоров от Националния център по обществено здраве и анализи и Слави Пачалов, който дълги години е работил в БЧК.

С днешните заповеди на премиера политическият кабинет на здравния министър се разраства с петима заместници.

За сравнение министерствата на земеделието и на труда и социалната политика имат по 4 заместник-министри с различни ресори.

Останалите ведомства имат по трима или двама заместник-министри.

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА).

Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“ от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър” по стопанска логистика от УНСС. От 2016 година досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването“ в НЦОЗА.

Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет – Варна.

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност“ в Медицинския университет в София. От 2017 година досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности. Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.

Досега здравният министър проф. Костадин Ангелов имаше трима зам.-министри – Жени Начева, д-р Бойко Пенков и Светлана Йорданова.