Направете усилия за връщане на здравия разум. В противен случай парламентът ще спре да работи, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг.

"Апокалипсисът след Кирил и Асен е непоправим, знаят го и от "Демократична България". Те са приели тактиката на мълчание. Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, няма да се откажем и от машинното гласуване. Затова призовах преди седмици да се въведат машини от САЩ, Франция. Ние по никакъв начин нямаме доверие на машините на Мадуро", категоричен бе той. 

"Продължаваме промяната" си търсят повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим, каза лидерът на ГЕРБ

Според него смесеното гласуване е поет ангажимент към избирателите.

“Ако този Изборен кодекс влезе в пленарна зала, ние ясно декларираме, че ГЕРБ-СДС ще оттеглят законопроекта. Ще останат Общественият съвет, район "Чужбина", посочи Борисов. 

Той призова отново депутатите да върнат числото 40 подписа за отваряне на секция в чужбина, попита по каква формула е избрано това число.

"Вчера в Стокхолм арбитражът, за който Кирил Добрев предупреждава от месеци, прие и осъди Финландия за 300 млн. евро по договора за "Газпром". Ако същия съд или подобен отсъди за България, ние ще трябва да платим над 2 млрд. лева. Без парламент от кой бюджет ще извадят тез пари. Те не влизат в зала. Това е безотговорно", каза той.

Бойко Борисов подчерта, че в тези дупки никой няма да дойде да инвестира в България.

“Моето мнение е, че още днес трябва да се обединим около здравия разум. Нашият модел е отговорност и просперитет”, добави той.