“Много сме далече от ротация”, каза в парламента пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Около 6 март ще се състои ротацията. Какво ще стане, ако точно на 6 март не гласуваме оставката на кабинета? Денков да забрави егото си. Това какво ще прави той зависи от депутатите в парламента, които са го подкрепили. Какво ще стане, ако Денков абдикира и депутатите не подкрепят оставката?”, добави той.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-v-izkazvanijata-na-pp-db-vizhdam-otkroveni-neistini-razbiram-che-trjabva-da-malchim.html

Борисов подчерта, че ротацията зависи и от това какво ще се разберат и предложат Денков и Габриел. “Нашите депутати не са пионки и пешки. Когато Денков и Габриел дойдат в зала и кажат какво са решили трябва да гласуваме и ще гласуваме”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и повторното искане от областния управител Вяра Тодева да бъде избран съставът на комисии в СОС, като подчерта, че след ротацията ще се решава дали да ѝ се иска оставката.

“Една некоалиция изисква много високо ниво на политическа култура. Когато се носиш с подкрепата на толкова депутати от една група е логично по важни въпроси да се допиташ до тази партия. Това не е направено. Като мислят, че с подкрепата на около 30 депутати от ПП това ще се случи, аз мисля, че нашите депутати няма да са съгласни”, заяви лидерът на ГЕРБ, след което продължи: “Нека се осъществи ротацията и тогава ще говорим дали да се иска оставката на областния управител на София Вяра Тодева”, допълни той.