"Всеки ден разбирам от тях (ПП-ДБ), че трябва да мълчим. В изказванията им виждам откровени неистини. Опити да си създават ребрандиране на имиджа, който имаха", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Всички ресурсни министерства са ваши, само външно е наше”, добави Борисов.

Той посочи, че няма да позволи на ПП да пристояват общи решения.

“Да приказваш, че ти си единствен. Ние изпратихме решенията за КПКОНПИ. От трибунка вчера разбирам, че ще обвързват КПКОНПИ със строежи и те после го оттеглиха”, каза той.

Борисов посочи, че е имало немалко скандали около техните партньори.

Той коментира и изказването от преди дни на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който заяви, че министърът на вътрешните работи е към ГЕРБ. "Трябва да си кажем честно, че министърът на МВР е към тях, въпреки че твърдят, че те нямат никакви министри. Вътрешният министър е министър на България, не на ГЕРБ. Аз не съм преговарял с него за министър, преговаря г-н Петков", посочи Борисов.

"Чий е на електронното управление или чий е на спорта, където ги хванаха с маса пари", попита Борисов. Ние, за разлика от Денков не считаме, че министрите са партийни, че квоти и каквото и да било трябва да изпълняват на някоя партия повелите. Те са някакви, докато парламентът не ги излъчи, тогава стават министри на цяла България, добави лидерът на ГЕРБ. 

Кирил Петков му отговори веднага: „Бойко Борисов да не се притеснява толкова много, голяма част от бъдещето на този Министерски съвет ще се случи, когато имаме симетрия във външни отношения и си говорим. И Денков, и Асен, и спортният министър по никакъв начин не са замесени в корупция.“

Атаката към управляващите продължи и от ДПС.

Вижте още във видеото.