Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Пещера твърдението на президента Румен Радев, че държавата се управлява по телефона.

 "Ако е неговия телефон - разбирам, може би знае", заяви Борисов. Той коментира, че случилото се в БНР е било саботаж срещу правителството. 

Президентът Румен Радев заяви по-рано днес, че свободата на словото у нас е в криза и държавата се управлява по телефона, а не от институциите по повод спирането на сигнала на БНР, което съвпадна със свалянето от ефир на планираното с теми и гости предаване на журналиста Силвия Великова. 

По повод отстраняването на Силвия Великова от ефира на БНР премиерът коментира: "Това беше саботаж срещу правителството, срещу свободата на медиите в лицето на Силвия Великова, която аз лично защитих. Мисля, че тя знае, че не само правителството, но и ние като партия нямаме участие", посочи Борисов.

Премиерът изрази надежда "в рамките на днешния или утрешния ден прокурорите да приключат с цялата тази работа".

Борисов добави още, че недоумява, как хора, които ежедневно участват в програмите на телевизиите като гости могат да твърдят, че в България няма свобода на словото. Той зададе въпроса: "Как една партия с една група журналисти протестират заедно". Според него свободните журналисти трябва да работят свободно и да са еднакво отдалечени от всяка партия.

Бойко Борисов беше в Пещера по повод откриването на нов фармацевтичен завод.

До края на седмицата се очакват резултати от проверката за профилактиката на предавателите на БНР, каза днес заместник-главният прокурор Иван Гешев, след като беше изслушан от комисията по атестиране към съдийската колегия на ВСС.

Очаква се днес на наблюдаващия прокурор да бъдат докладвани всички събрани материали - в това число и от разпити. Проверката за профилактиката на предаватели на БНР беше възложена от главния прокурор Сотир Цацаров.