„Браво, че сте пратили оръжието за Украйна. Лошото е, че сте лъгали. Ако не бяхте лъгали, сега „Ди велт“ и другите западни медии щяха да кажат „браво“ на България и българските политически отговорни партии, че са сложили от първия ден украинското знаме. Защо допуснахте посредници с Украйна“

Това каза по адрес на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ – Асен Васил и Кирил Петков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.  

По думите на Борисов Петков и Василев са спечелили немалка сума пари от посредничеството за оръжие за Украйна.

Освен това лидерът на ГЕРБ обвини ПП и „Демократична България“ за забавянето в приемането на механизма за разследване на главния прокурор.

„Какъв факт е, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа вместо да е в зала за кворума. Господата Кирил и Асен ги няма в зала целия ден. Няма да допускаме вече лъжите и фантасмагориите. Аз къща в Барселона нямам, не съм имал, нямал съм и кюлчета. И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече“ коментира Борисов.

На обвиненията за търговия с оръжия за Украйна засега е отговорил само съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов преди националното съвещание на ДСБ. По думите му вече се намираме в предизборна кампания.

„Компроматите, които извират от ГЕРБ, ще извират още повече. Търговията по принцип и със специална продукция в България е свободна – предлагане, приемане. В крайна сметка важното е друго – аз  бях част от делегацията на премиера Петков, когато ходихме в Украйна. Господин Зеленски каза: „Благодаря на българското правителство, че не пречи на нашите търговски отношения с вашата военна индустрия“, каза Атанасов.