„Служебното правителство на Румен Радев не се занимава с нищо друго, освен с ГЕРБ. Изпълнява мръсните поръчки на новата власт. Извадиха от нафталина хора от най-мракобесните времена и ги пуснаха да се бият с нас”. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред съпартийци, предавайки на живо във „Фейсбук“.

Според него не се обръща внимание на други партии, въпреки че и те са били част от управлението. По думите му се отвлича вниманието на обществото, като се атакува ГЕРБ.

„Да сте чули нещо от тях за ДПС, за БСП, за „Да, България“? Те също са били в управлението. Само срещу ГЕРБ. Цялата сглобка е била да дойде това служебно правителство, за да свърши мръсната работа. Виждате ги по места какви ги вършат –това няма нищо общо с Конституцията и това, което трябва да правят като служебно правителство“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че е изключително притеснен за начина, по който ще се проведе вотът на 11 юли заради изцяло машинното гласуване. По думите му ревизия на предишната власт трябва да направи редовно правителство.

„Забравиха и за единствената си задача в този момент - да организират честен вот. Все още има много въпросителни около провеждането на изборите с изцяло машинно гласуване. При възникване на сериозен проблем не е изключено и касиране. Но и по тази тема - мълчание!“, каза Борисов.

Относно скандала с подслушването, Борисов  коментира, че БСП не реагират на изнесените данни, защото знаели, че „подобно нещо няма“.

„С ченгеджийските си номера като подслушването отвличат вниманието от изборите, разкритата шпионска мрежа у нас и спада на ваксинационния процес. В следващия месец съсредоточената в кандидат-президентските ръце държавна власт ще фабрикува усилено компромати. Тези хора нямат граници и няма да спрат дотук, защото усещат, че времето им изтича“, посочи още той.

Борисов отправи критики още към президента Румен Радев, политиката в сферата на здравеопазването, икономиката и отбраната.